Vita cu guacamole in lipie

De Jamie Oliver

Pentru umplutura:

- 1 mana de ciuperci shiitake taiate in felii subtiri

- 560 g carne de vita pentru friptura

- sare de mare

- piper negru proaspat macinat

- 1 lingurita de oregano uscat

- 1 lingurita de paprika

- ulei de masline

- 4 lipii

- 4 linguri de iaurt fara grasime

- 1-2 ardei iuti taiati marunt (optional)

Pentru guacamole:

Deşi este fruct, avocado se consumă mai ales ca fel de mâncare, nu ca desert. Pulpa este moale şi are gust de nucă. Considerat un aliment complet, poate suplini o masă datorită conţinutului de proteine, grăsimi, antioxidanţi şi fibre. Are peste 25 de vitamine si minerale esenţiale.

Intrucât avocado conţine ulei în proporţie de până la 30%, i se mai spune unt vegetal. Este de mărimea unui cartof mare şi are un singur sâmbure şi o pulpă untoasă. La maturitate, fructul este verde, negru, purpuriu sau roşiatic,în funcţie de varietate.

Sfat: dacă fructul de avocado e tare, ţine-l vreo două zile într-o pungă de hârtie până se înmoaie. Pulpa va fi precum o crema.

Ingrediente:

- 2 avocado

- 2 rosii

- 1 ceapa mica

- 1 catel de usturoi

- 1 lamaie

- 1 lingura cu ulei de masline

- sare

- piper

Mod de preparare:

Taie pe jumătate fructele de avocado şi, cu o linguriţă, scoate sâmburele si îndepărtează coaja. Pasează cu blenderul până se formează o pastă fină, adaugă zeama de lămâie şi amestecă.

Curăţă roşiile de coajă şi taie-le în cubuleţe. Adaugă-le peste pasta de avocado şi mixează. Toarnă uleiul de măsline şi amestecă. Pune în compoziţie ceapa şi usturoiul tocate fin, sare şi piper

Mod de preparare reteta:

Incălzește o tigaie pentru prajit carne la temperatura mare. Ca recomandare, foloseste tigaia Evergreen de la Pyramis, antiaderenta, cu strat ceramic care nu contine PTFE & PFOA sau metale grele, daunatoare sanatatii.

Prajeste ciupercile pana cand se rumenesc. Scoate-le din tigaie si tine-le la cald.

Condimenteaza fripturile bine cu sare, piper, oregano și boia de ardei, apoi bate-le putin cu partea de jos a cratiței sau un ciocan de batut carne pentru a le aplatiza ușor. Frecati cu un pic de ulei de măsline și prajeste-le în tigaia preîncălzita timp de 5 minute, intorcandu-le în fiecare minut până când s-au prajit astfel incat sa fie pe placul tau.

Lasă fripturile să se odihnească pe o farfurie. Pune lipia pe o suprafață de lucru curată și unge-o cu guacamole din belsug. Taie fripturile în fâșii subțiri, împarte-le între lipii și adauga ciupercile la grătar. Stropeste cu putin ulei de masline și ce ti-a mai ramas din compozitie, apoi înfășoara carnea in lipii.

Adauga in compozitia care a ramas la vedere iaurt, frunzele de coriandru și ardei roșu (dacă utilizezi). Serveste cu felii de lamaie verde și ....... pofta buna!

PLATA IN RATE
cu dobanda 0
GAMA VARIATA
peste 900 de produse
PLATA SECURIZATA
prin 3D secure
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
in maxim 14 zile