Tarta de rosii

De Jamie Oliver

Ingrediente:

  • 350 g de rosii, feliate
  • Sare de mare
  • Piper negru macinat
  • 2 oua 
  • 400 ml smantana
  • 150 g branza Cedar 
  • 40 g unt, topit
  • 200 g de foietaj
  • 50g de maghiran sau oregano
  • Ulei de măsline

Cum se prepara:

  • Pune feliile de rosii intr-o strecuratoare si se presara-le cu sare și piper.
  • Lasa strecuratoarea peste un vas sau intr-o chiuveta.
  • Pentru a face umplutura, se bat ouale intr-un castron, apoi se adauga peste ele, smantana, branza rasa si un varf de cutit de sare si piper. Se amesteca bine impreuna si se pun de o parte.
  • Unge tigaia cu unt.
  • Acopera cu un strat de foietaj astfel incat sa nu existe spatii libere.
  • Dupa ce se aseaza foietajul, se unge si acesta cu unt pana cand vei avea o baza solida pentru umplere.
  • Peste foietaj se toarna amestecul. Asigura-te ca este raspandit uniform.
  • Aseaza rosiile deasupra.
  • Pune maghiranul sau oregano intr-un vas si amesteca cu uleiului de masline.
  • Toarna amestecul peste rosii.
  • Aseaza tigaia in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
  • Lasa timp de 40- 45 de minute, pana cand prinde o culoare aurie.
  • Permite tartei sa se raceasca timp de cateva minute, apoi se serveste cu o salata simpla, proaspata.

Pofta buna!

PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile