Salata de cruditati cu sos

De Jamie Oliver

Este o salata fresh si delicioasa, tocmai buna dupa meniul incarcat de la Paste. Iar sosul pentru aceasta reteta ii da acestei salate o savoare aparte.

 

Ingredientele pentru sos:

·       6 catei de usturoi

·       300 ml lapte

·       10 fileuri de hamsie in ulei

·       180 ml ulei de masline extra virgin

·       2-3 linguri otet

 

Ingrediente pentru salata (4-6 persoane):

·       5 morcovi mici, taiati in doua jumatati

·       3 sfecle mici rosii, curatate de coaja si taiate in felii subtiri

·       3 fire de telina, taiate in felii subtiri

·       1/2 conopida

·       1 bulb fenicul

·       cateva frunze de sfecla rosie

·       1 legatura de ridichii

·       1/2 telina, decojita si feliata

 

Mod de preparare

Intai de toate se pregatesc legumele, pentru ca odata ce sosul este gata se poate servi salata. Pentru a face sosul, se pun urmatoarele ingrediente: catei de usturoi, laptele, hamsiile intr-o oala si se pun la fiert, la foc mic timp de 10 minute. Noi am folosit pentru acesta Sosiera Inox Classic de 18cm. Apoi se adauga uleiul de masline extra virgin si otetul si se amesteca usor, pana cand devine o pasta consistenta. Se gusta sosul pentru a se verifica daca are destul otet (acesta actioneaza ca un pansament pentru stomac). Gustul ar trebui sa fie incredibil!

Sunt doua modalitati de servire: se poate pune sosul cald peste legumele amestecate intr-un castron, fie se pune sosul intr-un bol si legumele sa fie aranjate in jurul acestui bol.

La sfarsit se presara peste legumele proaspete putin ulei de masline, dupa gust.

 

Pofta buna!

Pentru aceasta reteta am folosit:
PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile