Lasagna vanatorului

De Jamie Oliver.

Lasagna vânătorului

  • 600g carne mărunțită;
  • 450g aluat de paste cu ou;
  • Parmesan pentru ras;
  • 2 bucăți de mozzarella a câte 150g;
  • O mână de frunze proaspete de salvie;
  • Ulei de măsline.

Pentru sosul alb:

  • 1 litru lapte;
  • 1 fir de pătrunjel proaspăt;
  • ½ ceapa, curățată și tăiată felii;
  • 6 boabe de piper negru;
  • 80g unt;
  • 65g făină;
  • 150g parmesan proaspăt ras
  • Sare marină și piper negru

Pentru sosul de roșii:

  • Ulei de măsline;
  • 3 căței de usturoi, curățați și tăiați felii;
  • 1 fir de rozmarin proaspăt;
  • 3 foi de dafin;
  • 3 conserve a câte 400g de roșii ovale.

Mod de preparare:

  • Încălziți o tigaie și adăugați puțin ulei;
  • Călește usturoiul până când se rumenește, apoi se adaugă rozmarinul, foile de dafin și roșiile;
  • Acest amestec  se călește timp de 45 de minute;
  • Când aceasta compoziție este aproape gata, separat se fierbe laptele împreună cu pătrunjelul, nucșoară, ceapă și boabele de piper și se lasă la fierbere;
  • Separat, se topește untul cu făina;
  • Amestecați bine, apoi scurgeți laptele și adăugați-l treptat la făina cu unt, amestecând cu grijă, până când obțineți un sos alb gros, omogen;
  • Fierbeți sosul în clocote mici câteva minute, apoi luați-l de pe foc, adăugați parmezanul și condimentați bine;
  • Adăugați carnea mărunțită la sosul de roșii, condimentați, iar dacă amestecul este prea consistent adăugați suc de rosii.
  • Fierbeți-l la foc mic 20 de minute, amestecând din când în când;
  • Scoateți rozmarinul și dafinul;
  • Încingeți cuptorul la 1800C și ungeți cu unt o tavă pentru cuptor;
  • Aduceți la fierbere într-o oală apa sărată, cu o lingură bună de ulei, și întindeți aluatul de paste; în fâșii lungi. Fierbeți câte 2-3 fâșii odată, apoi acoperiți fundul tăvii cu paste, lăsându-le să atârne peste margini;
  • Acoperiți-le cu sos de roșii cu carne, apoi cu sos alb și parmezan ras;
  • Presărați cu parmezan și bucățele de mozzarella, apoi cu frunze de salvie și stropiți cu ulei de măsline;
  • Coaceți în cuptorul încins circa 45 de minute, până când pastele devin aurii.

Poftă bună!

PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile