Sorbet de pere

De Jamie Oliver

Sorbet de pere

Ingrediente:

  • 200 g zahăr tos;
  • 200 ml apă;
  • Coaja și zeama de la o lămâie;
  • 1 kg de pere moi, curățate de coajă și de căsuța cu sâmburi și tăiate în sferturi;
  • 50 ml grappa (sau după gust).

Cum se prepară:

  • Mai întâi puneți zahărul și apa într-o cratiță pe foc;
  • Aduceți la fierbere, apoi micșorați focul și fierbeți în clocot 3 minute;
  • Adăugați perele tăiate sferturi și fierbeți-le 5 minute, dacă nu sunt foarte moi;
  • Luați-le de pe foc, lăsați-le să stea 5 minute, apoi adăugați zeama de la lămâie (fără sâmburi) și coaja;
  • Turnați amestecul în robotul de bucătărie și faceți-l piure, apoi treceți-l printr-o sită rară, punându-l în vasul în care-l veți servi;
  • Adăugați grappa, amestecați bine și gustați;
  • Grappa nu trebuie să se simtă prea tare – trebuie să aibă un gust subtil și să se potrivească bine cu perele;
  • Însă tăria și aroma diferă în funcție de marcă, așa că ajustați cantitatea după gust;
  • Puneți vasul în congelator și amestecați sorbetul cu o furculiță la fiecare jumătate de oră – veți observa cum capătă o tentă mai palidă;
  • Sorbetul trebuie să fie suficient de moale ca să poată fi luat cu o cupă pentru înghețată;
  • Acest desert este delicios împreună cu biscuiți fini și crocanți.

Poftă bună!

PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile