Pui fript cu lamaie, rozmarin si cartofi la cuptor

De Jamie Oliver

Ingrediente:

  • sare de mare și piper proaspăt macinat;
  • ulei de măsline (câteva linguri);
  • 1kg de cartofi;
  • o lămâie mare;
  • o căpățână de usturoi;
  • o mână de cimbru proaspăt (sau uscat);
  • o mână de rozmarin proaspat;
  • opțional 8 feliuțe de bacon afumat.

Cum se prepară:

  • se unge puiul cu sare și piper (în interior și în exterior);
  • după asezonare se lasă în frigider câteva ore;
  • taie cartofii cuburi sau bucati mai mari;
  • pune la fiert o oală de apă cu sare iar când începe să clocotească adaugă cartofii, lămâia întreagă și cățeii de usturoi;
  • lasă să fiarbă 12 minute;
  • scoate lămâia fierbinte și înțeap-o în câteva locuri cu o scobitoare;
  • preîncălzește cuptorul la 1900C (foc mediu);
  • scurge cartofii și lasă-i să stea în oală, în abur. Astfel vor căpăta crustă crocantă la cuptor.
  • îmbălsămează puiul cu ulei de măsline și se umple cu cățeii de usturoi, crenguțele de cimbru și în final o bucată de lămâie fierbinte;
  • așează puiul într-o tavă și pune-l la cuptor pentru cca. 45 de minute;
  • scoate puiul din tavă și asează-l pe un platou sau pe o farfurie iar în zeama rămasă tăvăleşte cartofii și crenguțele de rozmarin tăiate bucățele. Reaşază puiul peste cartofi;
  • lasă tava din nou la cuptor pentru încă 20 de minute sau până când puiul este bine rumenit și cartofii s-au copt.

Porționează și servește cu garnitura de cartofi din tavă, adăugând dupa plac din usturoiul copt și suculent (acesta devine ca o pastă aromată).

Se servește un vin alb rece (Chardonnay).     

Pofta bună!

PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile