Farfale cu bacon si mazare

De Jamie Oliver

Ingrediente:

  • 500 gr paste farfale;
  • 1 ou;
  • 200 ml smântână;
  • Sare, piper;
  • 15 felii de bacon afumat;
  • 120 gr mazăre crudă sau congelată;
  • 100 gr parmezan proaspăt ras;
  • Un pachet de frunze de mentă.

Cum se prepară:

  • Pastele se pun la fiert, cu puțină sare și se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet; 
  • Baconul se feliază și se călește până când devine auriu;
  • Separat într-un bol se bate oul cu smântâna, sarea si piperul;
  • Când pastele sunt aproape gata, adăugați mazărea și fierbeți-o un minut și jumătate, pentru ca boabele să fie dulci si delicioase;
  • Mazărea se fierbe împreună cu pastele, iar aceasta se adaugă cu trei minute înainte de a se scoate pastele de pe foc;
  • Se scurge într-un vas pastele cu mazărea, iar apa de la fierbere se păstrează;
  • Într-un alt vas se amestecă pastele cu mazărea și baconul;
  • Peste toată compoziția formată anterior se adaugă amestecul de ou cu smântână;
  • Se amestecă bine compoziția finală, iar dacă simțiți că mai este necesar, adăugați puțin din apa păstrată;
  • Se condimentează cu sare și piper și se presară parmezan ras deasupra;
  • Se presară la final frunze de mentă.

Poftă bună!

PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile