Ciuperci la cuptor umplute cu branza ricotta

De Jamie Oliver

Ciuperci la cuptor umplute cu branza ricotta

Ingrediente:

  • 100g brânză ricotta fărâmicioasă;
  • Coaja de la o lămâie;
  • 1 ardei iute, curățat de semințe și tocat mărunt;
  • Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat;
  • 2 linguri frunze de oregano sau maghiran proaspăt, tocate mărunt;
  • O mână de parmezan proaspăt ras, plus încă puțin pentru presărat deasupra;
  • 4 mâini de ciuperci Champignon, curățate;
  • Ulei de măsline extravirgin;
  • O mână de rucola sau verdețuri cu frunze moi.

Cum se prepară:

  • Ciupercile se spală sub jet de apă, la robinet, fiecare ciupercă separat, pe care o ții în mână cu lamelele în sus, ca apa să intre printre ele și să se îndepărteze nisipul. Taie codițele ciupercilor, iar pălăriile le așezi cu lamelele în jos pe un șervet din tifon, care va absorbi apa;
  • Puneți ricotta într-un bol împreună cu coaja de lămâie, ardeiul iute, puțină sare și piper;
  • Amestecați cu o lingură de lemn, apoi adăugați verdeața tocată și parmezanul;
  • Înlăturați cu grijă piciorușele de la ciuperci, apoi dați pălăriile ciupercilor prin puțin ulei, sare și piper;
  • Așezați-le într-o tavă cu deschiderea în sus, astfel încât să le puteți umple cu brânza ricotta;
  • Puneți umplutura cu grijă, presărați deasupra puțin parmezan și coaceți ciupercile în cuptorul încins până când devin aurii – circa 15 minute;
  • Serviți-le pe o farfurie mare, presărate cu frunze de rucola sau alte verdețuri cu frunze moi.

Poftă bună!

 

PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile