Burger american

De Jamie Oliver

Ingrediente:

  • 500g carne slabă tocată de vită
  • 5 fire de ceapă verde, tocate fin
  • 140g de morcov ras
  • 3 căței de usturoi, tocați fin
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • 1 lingură de tarhon, tocat
  • 1 ou mediu
  • 4 chifle integrale, tăiate pe jumătate
  • 1 ½ linguriță ulei de rapiță, pentru uns

Maioneza picantă:

  • 2 lingurite de maioneza fără grăsimi.
  • 2 lingurite de iaurt natural degresat
  • 1 linguriță de ketchup.
  • 1 vârf de cuțit bine boia iute
  • sucul de la ½ lamaie

Cum se prepară:

  • Se pune carnea într-un bol împreună cu ceapa verde, morcovul ras, usturoiul, muștarul, tarhonul și oul. Se amestecă bine folosind o furculiță.
  • Se asezonează cu piper și un praf de sare și se împarte compoziția în patru.
  • Se aplatizează fiecare bucată în parte, ca să ajungă la grosimea de 2cm. 
  • Bucățile obținute se lasă la frigider 30 de minute.
  • Cuptorul se preîncălzește la temperatura de 200 grade Celsius.
  • Înainte de a fi introduși în cuptor burgerii se ung pe ambele părți cu puțin ulei de rapiță. 
  • Dacă vrei burgerul bine făcut, întoarce-l tu din când în când pentru a fi sigur că se rumenesc uniform.
  • După această etapă începem prepararea maionezei picante.
  • Se adaugă toate ingredientele într-un bol și se mixează până când devine o pastă consistentă.
  • Se iau chiflele, se taie pe jumătate și se ung cu maioneza picantă obținută.

Pentru servire:

  • 6 felii mari de bacon afumat 
  • O salată verde.
  • 4 rosii tăiate felii.
  • 6 castraveciori feliați
  • Ardei iute tocat mărunt.
PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile