Budinca cu caramel

De Jamie Oliver

Ingrediente:

  • 225 g curmale proaspete.
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 85 g unt nesarat.
  • 170 g de zahar pudra
  • 2 oua 
  • 170g de faina
  • ¼ lingurita condiment mixt
  • ¼ lingurita scortisoara
  • 2 linguri de lapte cacao
  • 2 linguri de iaurt natural

      Pentru sosul de caramel:

  • 115 g zahar brun
  • 115 g de unt
  • 140 g de smantana

​Cum se prepara:

  1. Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
  2. Intr-un bol se adauga curmalele proaspete impreuna cu o lingurinta de bicarbonat de sodiu si se acopera cu 200ml de apă clocotită.
  3. Acest amestec se mixeaza pana cand se face un piure.
  4. Intre timp, crema de unt si zaharul brun se amesteca folosind o lingura de lemn. Dupa ce se realizeaza acest amestec se adauga peste el ouale, faina, condimentele mixte, scortisoara si laptele cu cacao.
  5. Amestecul rezultat se toarna intr-un vas termorezistent, vas care se unge in prealabil cu unt, dupa care se coace in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute.
  6. In timp ce budinca este la cuptor se prepara sosul de caramel.
  7. Pentru a prepara acest sos de caramanel se pune untul, zaharul si smantana intr-o tigaie la foc mic.
  8. Continutul se amesteca continuu pana cand sosul s-a ingrosat si se inchide la culoare.
  9. Pentru a se servi se orneaza budinca cu sosul de caramel.
PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile