Bruschete cu rosii si busuioc

De Jamie Oliver

Bruschete cu roșii și busuioc

Ingrediente:

  • O franzelă tip bachetă;
  • 3 roșii coapte;
  • O legătură mică de busuoic proaspăt, curățat;
  • Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat;
  • 5-6 căței de usturoi;
  • Ulei de măsline;
  • Oțet de vin alb sau oțet cu ierburi aromate.

Cum se prepară:

  • Se taie bagheta în felii groase de 1 cm, pe care le prăjești pe ambele părți, pe un grătar teflonat sau într-o tigaie, până când se rumenesc frumos;
  • Se curăță cățeii de usturoi și se taie în lungime. Când feliile de pâine sunt gata, le scoți pe rând, pe o farfurie, le freci pe o parte cu usturoi și le ungi cu puțin ulei de masline.
  • Spălați roșiile, înlăturați partea unde se prinde codița și scoateți cu atenție semințele;
  • Puneți roșiile într-un bol, rupeți peste ele busuiocul, condimentați cu sare și piper, apoi turnați deasupra ulei de măsline și oțet, ca să echilibrați aromele după gustul dvs;
  • Înainte de a fi puse pe bruschete, roșiile pot fi tăiate bucăți mai mari sau tocate mărunt, după preferință,
  • După ce roșiile au fost tăiate, se pot căli timp de cinci minute la foc mediu;
  • Cu ajutorul unei lingurițe se scot din tigaie roșiile și se întind uniform pe feliile de pâine;
  • După ce ați așezat roșiile pe feliile de pâine, se ornează cu câteva frunzulițe de busuioc.

Poftă bună!

PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile