Branza alba cu o salata mica de rosii

De Jamie Oliver

Brânză albă cu o salată mică de roșii

Ingrediente:

  • 450g brânză ricotta fărâmicioasă;
  • 2 linguri parmezan proaspăt ras, plus încă puțin pentru servire;
  • 1 ½ linguri de făină;
  • Sare de mare și piper negru proaspăt măcinat;
  • 1 ou mare;
  • Câteva roșii bine copate;
  • 2 fire de busuoic proaspăt;
  • 1 ardei iute proaspăt, curățat de semințe și tocat mărunt;
  • Ulei de măsline extravirgin;
  • Oțet de vin roșu;
  • Ulei de măsline;
  • Nucșoară pentru servire.

Cum se prepară:

  • Amestecați ricotta cu parmezanul, făina, un praf de sare și oul;
  • Condimentați cu puțin piper negru proaspăt măcinat și puneți amestecul la frigider;
  • Tăiați roșiile pe din două și înlăturați semințele, apoi tăiați-le bucățele mici și scurgeți excesul de lichid;
  • Tocați mărunt tulpinile de busuoic și rupeți frunzele în bucăți mai mari, apoi adăugați-le la roșii împreună cu ardeiul iute;
  • Condimentați cu sare și piper, ulei de măsline extravirgin și puțin oțet de vin roșu;
  • Puneți o cratiță antiaderentă la foc mediu și turnați în ea puțin ulei de măsline;
  • Puneți în cratiță câteva linguri din amestecul de ricotta, având grijă să n-o încărcați prea tare – găluștele nu trebuie să se atingă între ele;
  • Prăjiți găluștele de ricotta timp de căteva minute sau până când s-au rumenit ușor, apoi întoarceți-le cu atenție, folosind o paletă sau un cuțit de pește, și mai prăjiți-le un minut și pe partea cealaltă;
  • Serviți-le pe toate odată, presărate cu puțină sare, puțină nucșoară rasă și cu o lingură bună de roșii tocate;
  • Turnați peste găluște puțin ulei de măsline extravirgin și radeți niște parmezan;
  • Serviți-le cât sunt calde și crocante!

Poftă bună!

PRODUSE ORIGINALE PYRAMIS
fabricate in Grecia si Italia
GAMĂ VARIATĂ
peste 3.000 de produse
OPȚIUNI DE PLATĂ
ramburs, card bancar, credit online
VERIFICARE COLETE
la livrare
DREPT DE RETUR
în maxim 14 zile