Întreținerea și curățarea chiuvetei de granit

Chiuveta Granit Caldera

Chiuvetele Pyragranite sunt produse din cuarț natural în proporție de 80%, cel mai dur și rezistent component al granitului, și un adaos de doar 20% rășini și aditivicare ajută la aderarea granulelor de cuarț și conferă suprafaței produsului finit un aspect deosebit din punct de vedere estetic.

Întreținerea chiuvetelor Pyragranite este foarte simplă. Chiuveta trebuie curățată în mod regulat după fiecare utilizare, cu apă calduță împreună cu un burete moale și detergent lichid.

Amprentele cauzate de mancare sau lichide, precum ceaiul, cafeaua, sucul de fructe trebuie inlaturate imediat cu apa fierbinte si detergent.

Petele speciale, cum ar fi cele de tus, cerneala, vopsea, ulei compusi trebuie indepartate imediat. Dacă aceste pete sunt dificil de curățat, ștergeți cu o Citeste mai departe

hota decor

Chiar avem nevoie de hota in bucatarie? Hmm, pai cam da!

Hota de bucatarie reprezinta unul dintre elementele centrale ale bucatariei atat ca design, cat si functionalitate. Stiu, bunicii nostri au supravietuit fara hota, bine, multumesc, dar n-ai ajuns niciodata in scara blocului, seara, dupa o zi de birou groaznica, si, cand ai intrat, te-au izbit in zona ficatului, cu consistenta unui bloc de caramida, mirosurile grele de mancare de la vecini? Daca fiecare colocatar ar detine cel mai ieftin model de hota, ar contribui la cresterea gradului general de confort, nu doar al tau, ci si al lor.
Pentru ca o hota de bucatarie nu doar aspira mirosurile neplacute, aburul si fumul, ci si improspateaza aerul din interior. Si Slava Domnului, ai de unde alege o hota decenta fie ea telescopica, clasica, decorativa, insula, de colț, din inox, rustica, neagra, cate gusturi si nevoi.

Alegerea unei hote se realizeaza in functie de stilul de gatit:

a) Esti un bucatar desavarsit si gatesti in fiecare zi? Atunci iti recomand o hota puternica cu o capacitate de absorbtie mare, cam 800mh.

b) Dacă gătitul este pentru tine un hobby, atunci ar fi bine să alegi o hotă cu o capacitate medie de absorbție (200 – 600m³h).

Dar ce înseamnă capacitate de absorbtie, ce sunt aceste cifre-valori 200, 400, 600, 800m³?

Criteriile care stau la baza alegerii unei hote de bucatarie sunt in numar de 4: Citeste mai departe

Cuptoare Incorporabile cu tehnologia TFT

cuptoare aragazCe inseamna Cuptor Incorporabil cu tehnologie TFT? Pai, acronimele TFT vin de la Thin Film Transistor.

Display-ul TFT este unul similar  display-ului LCD (Liquid Crystal Display), în care fiecare pixel este controlat de la 1 până la 4 tranzistori. Tehnologia TFT permite o manevrabilitate facilă a multor aparate pe care le utilizam zilnic: telefoane, tablete, calculatoare cu interfeţe active, doar printr-o simplă atingere. TFT asigură cea mai bună rezoluţie pentru toate tipurile de tehnologii bazate pe ecrane plate.

Pyramis Romania este una dintre putinele companiile producatoare de electrocasnice incorporabile pentru bucatarie care detine in portofoliu cel putin un produs care utilizeaza acest tip de tehnologie noua.

Doamnelor si domnilor, dati-mi voie sa va fac cunostinta cu 60IN1130!

inovatie in bucatarie

Si care sunt avantajele, pana la urma ale acestui tip de cuptor? Interfata interactiva iti permite să-l progamezi printr-o simpla atingere. Citeste mai departe

Baterii de bucatarie marca Pyramis

Cum obtine Pyramis Metallourgia baterii de bucatarie cu un finisaj superior celorlalte produse similare si durabilitate sporita? Prin utilizarea celor mai bune produse de galvanizare, aplicarea unui strat de nichel cu o grosime de 14-14 microni, a unui strat de crom  de 0,25-0,30 microni si prin folosirea celor mai exigente standarde de productie, controlate atat intern, cat si extern prin laboratoarele Galvanofinish.

Suna precum o reteta complicata, nu? Asa si este, dar stii cum e, odata ce ai invatat sa gatesti bine, preocuparea ta principala este sa imbunatatesti continuu. Repetarea la nesfarsit a aceleasi reteta este preocuparea favorita a novicilor! Ceea ce nu reprezinta un proces daunator in sine, asa se invata. Pyramis Metallourgia a depasit aceasta etapa.

Durabilitatea crescuta a acestor produse se datoreaza si cartuselor cu disc ceramic cu ajutorul carora se face controlul debitului sau a temperaturii apei. Toate componentele bateriilor de bucatarie sunt produse din materiale netoxice (sigur ai auzit despre efectele plumbului si nichelului in apa potabila. Daca nu, iti voi povesti eu intr-un post ulterior, cauta Procedul Apa Pura), prietenoase cu mediul inconjurator, cu proprietati mecanice excelente, omologate pentru a intra in contact cu apa potabila fierbinte sau rece: NSF, WRc, KTW, DVGW.

Care este concluzia? Desi nu au inca un renume in piata, daca esti in cautarea unei baterii de bucatarie cu un raport calitate-pret bun, incearca bateriile Pyramis. Ai 5 ani garantie totala, service, o gama larga din care sa alegi si consultanta. Acceseaza link-ul http://www.casasibucataria.ro/baterii/baterii-bucatarie pentru a vedea modelele de baterii de chiuveta.

As paria ca-ti vor placea cele colorate cu finisaj de tip granit.

Chiuveta din granit Alazia- vedeta anului 2013

Ultimele tendinte din piata arata fara putinta de tagada ca, in materie de chiuvete pentru bucatarie, sunt din ce in ce mai preferate chiuvetele din granit. Acest aspect nu ar trebui sa surprinda pe nimeni desi, sinceri sa fim, nici chiuvetele din inox nu sunt deloc rele. Ba mai mult, si-au facut si isi fac datoria cu varf si indesat. Ce produs mai fiabil stii? La un cost relativ scazut, sa spunem 400 ron, ca medie, ai un obiect pe care il folosesti in fiecare zi, timp de vreo 15 ani, fara sa arate atat de batran?

Trend-ul este trend, ar fi gresit sa-l ignori. Acum exista destule voci retrograde care privesc noua venita cu circumspectie, nu toti suntem early adopters, nu? Si totusi, acest produs relativ nou, este aproape la fel de trainic precum chiuveta din inox la care mai adauga o calitate de retinut: este mult mai chipes. Si undeva in adancul nostru, toti suntem putin artisti.

Pentru ca diferenta estetica este evidenta, hai sa ne concentram putin pe latura tehnica.

1.se intretine usor, orice pata poate fi indepartata cu ajutorul unui detergent obisnuit. Pare putin plauzibil, stiu, mai ales in cazul celor deschise la culoare, albe, de exemplu, asa cum am eu acasa, dar adevarul este ca, dupa 3 ani de folosire, chiuveta mea nu are nicio pata, absolut niciuna. Nici macar calcarul ala nesuferit nu i-a venit de hac;

2.rezistenta la zgarieturi si socuri mecanice. Si pentru acest aspect depun marturie. Daca o chiuveta din inox este mai vulnerabila la un cutit scapat din neatentie, chiuveta din granit nu are nicio reactie la acest intrus, iar accidente se mai intampla, de aceea se numesc accidente;

3.rezistenta la temperaturi inalte. Se comporta identic cu o chiuveta din inox; Citeste mai departe

Chiuvete din inox: incastrabile, la nivelul blatului, sub blat, de masca?!

Oh, e doar o chiuveta banala din inox, chiar trebuie sa stiu ce vreau sau ce se potriveste mai bine in contextul bucatariei mele?! Hmmm, pai cam da! Pentru ca acea chiuveta are vreo 30 de ani garantie, asta inseamna ca nu o schimbi des si, mai ales, pentru ca, iti doresti ca lucrurile sa fie bine facute, nu de altceva, dar scutesti batai de cap ulterioare. Iar prietena, sotia, the significant other, in loc sa te desconsidere asa cum face de obicei, va aprecia grija pe care o acorzi cuibusorului vostru.

Hai sa le luam usor, pe rand.

Incastrabila2 Chiuveta incastrabila: singurul lucru notabil de retinut este ca la acest tip de chiuveta, marginea ei ramane vizibila pe marginea blatului de lucru dupa instalare, cam 4 cm;
Incastrabila3

 

       

Sub Blat2Chiuveta sub blat: in acest caz particular, marginile chiuvetei sunt invizibile fiind ascunse in blatul de lucru;

Sub Blat3

 

 

La nivel de blatChiuveta la nivel cu blatul: marginea chiuvetei va fi la nivel cu blatul formand un corp comun;

La nivel de blat 2

 

 

De mascaChiuveta de masca: in acest caz, trei dintre cele patru laturi sunt pliate in jos, iar a patra, care este situată in partea dinspre perete, este ridicată pentru a crea o protecţia impotriva scurgerii apei sau altor lichide.

De masca2

 

Pentru a asigura etanseizarea perfecta a chiuvetelor din inox si pentru a preveni deteriorarea blatului de lucru in urma procesului de infiltrare treptata a apei, Pyramis Metallourgia a aplicat o garnitura poliuretanica etansa intre chiuveta si blatul de lucru, pe intreg conturul chiuvetei. Toate modelele care detin aceasta caracteristica poarta emblema “easy fix”.

Modul de instalare pentru fiecare tip de chiuveta in parte poate fi vizionat in sectiunea filme din acest blog ceea ce iti usureaza imens munca.

 

 

EXPERT PLUS

Vasele de gatit sub presiune: o alternativa reala pentru a gati sanatos?

Putem formula aproape matematic ce inseamna sa gatesti cu ajutorul unui vas sub presiune:
Economie timp+ economie apa+ pastrarea substantelor nutritive- grasime.

„În timpul fierberii în abur se extrag o parte din contaminaţii periculoşi, adica pesticide si nitraţi care se folosesc in mod curent ca ingrasamant, de aceea, nu este recomandat ca apa rezultată în urma preparării alimentelor să se folosească pentru gătirea altor alimente “, afirma profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Si adauga:
„Cele mai bune recipiente sunt vasele suprapuse (steamer) sau oala sub presiune pentru ca alimentele gatite nu intra in contact cu oxigenul devenind mult mai gustoase „.

Dar atentie: nutriţioniştii recomandă multă atenţie in alegerea acestor vase de gatit deoarece trebuie să fie confecţionate din oţel inoxidabil şi nu din aluminiu, cum sunt majoritatea oalelor existente pe piaţă.
Beneficiile acestei metode sunt similare celei de preparare a alimentelor prin înăbuşire, cu avantajul că unele legumele pot fi gătite în coajă (vânăta, cartoful) pastrandu-si astfel cantitatea de nutrienţi esenţiali intr-o proportie mai mare.

Se pare ca da, vasele de gatit sub presiune reprezinta o alternativa viabila pentru un gatit sanatos!

Mai adaugam si faptul ca oalele de gatit sub presiune permit gatirea rapida a preparatelor. Citeam pe un forum, adica aici: http://www.lucrudemana.com/t1491-oala-sub-presiune-necesitate-sau-bomba urmatorul text: Vreau sa-mi iau oala sub presiune. Mi s-a pus pata pe ea de cand am fiert vreo 7 ore la soia si vreo 5 la fasole si pe care am reusit s-o ard, de a ajuns la cos.

Amuzant nu? Pentru noi, ceilalti, carora nu ni s-a intamplat asa ceva.

Va intereseaza, nu va intereseaza, eu va spun: introducerea acestui sistem de gatit se datoreaza prototipului inventatorului francez Denis Papin (1679) si se numea initial „digesteur”, insa nu s-a bucurat de un succes comercial. In 1927, o firma germana a inceput sa comercializeze propriul model, dar abia dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial a luat amploare aceasta metoda rapida de gatit.

Si pentru ca exista o legenda, asa cum se vede si din titlul link-ului de mai sus, conform careia, vasele sub presiune ar fi nici mai mult, nici mai putin decat o bomba fara ceas Citeste mai departe

Vase de gatit antiaderente cu invelis ceramic- moft sau pretentie intemeiata?

De vreo 2 ani se vorbeste din ce in ce mai des despre vasele antiaderente cu invelis ceramic care, chipurile, ar fi mai rezistente si mai sanatoase decat cele din inox sau Teflon.

Vasele de gatit din inox, dar din inox de calitate precum cel folosit la chiuvete, adica 18/10 Cr/Ni, sunt durabile, macar daca luam in considerare faptul ca au o perioada de garantie de 10 ani. Este cel mai igienic material din industria alimentara, motiv pentru care bucatariile profesionale sunt manufacturate doar din inox. Singura hiba a acestor vase ar putea fi aspectul destul de tern.

In ceea ce priveste Teflonul, suprafeţele tradiţionale sunt realizate prin placarea vaselor cu PTFE. PolyTetraFluorEthylene-ul este o substanţă parafinoasă, sintetică, cu un coeficient scăzut de fricţiune, dar cu o slabă rezistenţă la zgârieturi şi uzură. Aceasta substanţă sintetică are diverse dezavantaje practice, demonstrate, pentru uzul casnic. Când supraîncălzeşti tigaia (acidental sau din prostul obicei de a utiliza sursa de căldură la putere maximă, pentru scurtarea duratei de gătit) nu doar că deteriorezi vasul, ci e posibil să-ţi afectezi şi propria sănătate.

Cum e posibil acest lucru?

La peste 2600C PTFE-ul începe să se descompună şi emană o multitudine de elemente toxice. Acestea au fost dovedite ca fiind letale pentru animalele de companie şi păsări de talie mică. Asupra corpului uman efectele negative se pot concretiza în deficienţe respiratorii, stări de greaţă, dureri de cap. Citeste mai departe

Mai sunt vasele de gatit din inox la moda?

Daca s-ar face un top 10 al celor mai sanatoase vase de gatit, vasele din inox ar face parte din el, ba mai mult, ar ocupa o pozitie fruntasa.

De ce?

-inoxul nu este reactiv la acizii din mancaruri deci nu le va altera aroma;

-inoxul este un material durabil, vasele din inox rezista ani de zile foarte bine (vorbim despre un inox de calitate, adica 18/10 Ni/Cr, nu din cel turcesc sau chinezesc), ceea ce amortizeaza costurile initiale;

oalele din inox pot fi spalate la masina de spalat vase si nu sunt sensibile la materialele abrazive folosite in mod curent in bucatarie;

-otelul inoxidabil este cel mai igienic material, singurul cu proprietati antibacteriene si antifungicide, cel mai des intalnit la ustensilele folosite in restaurante si unitati medicale;

-varietate mare de modele si forme;

-preturi accesibile;

-pot fi folosite pe toate tipurile de plite: electrice, vitroceramice, inductie.

Si cum intotdeauna exista si dezavantaje, la vasele de gatit din inox vad doar unul:

-greutatea, mai ales la cele care au o baza ramforsata din aluminiu, dar asta e ceea ce le confera durabilitate si asigura distribuirea uniforma a caldurii pe toata suprafata vasului de gatit.

Sa luam ca exemplu Setul de vase de gatit Gourmet de la Pyramis prezentat in poza de la inceputul articolului.

In primul rand, Pyramis produce vase de gatit de vreo 40 de ani, iar materialul folosit pentru vasele de gatit este identic si acelasi cu cel folosit la chiuvete: otel inoxidabil Thyessen Krupp, 18/10 Ni/Cr.

Setul este compus din cinci vase de gatit şi trei capace

Toate produsele sunt prevăzute cu mânere de bachelită neagră, ergonomice, plăcute la atingere, rezistente la temperaturi de până la 2200C, iar baza este multistrat cu capsula magnetica.

Capacitatea vaselor:

  • oală ø24cm – 4.5 l
  • oală ø22cm – 3.0 l
  • oală ø16cm – 1.2 l
  • sosieră ø16cm – 1.2 l
  • tigaie ø24cm – 1.5 l

Cu alte cuvinte, daca iti cumperi un set, acoperi cam toate nevoile dintr-o bucatarie.

Garantie este de vreo 15 ani, iar pretul total, fara discount, in magazinul onlinewww.casasibucataria.ro este 449 ron.